Saturday, May 31, 2014

Jasin Jamboree 2014

Jasin Jamboree 2014 bertempat di Jasin, Melaka. Hanya seorang Rider TPC (Farid) menyertainya kali ini. Tidur berseorangan satu malam di Hotel Sri Impian, Jasin. Permulaan yang baik di depan, namun tercungap di pertengahan. Dan seperti biasa, Silver Medal utk abg kita En. Farid, kekekeke.....












Friday, May 23, 2014

Genting Ride pulok!!!!

Kali ini kami memilih untuk bersantai dan berkayuh bersama-sama dengan rakan dan keluarga di Festival Belia Putrajaya 2014, acara berbasikal yang dinamakan "GENTING RIDE". Jarak kayuhan adalah 28km dan disekitar Putrajaya sahaja. Kayuhan ini disertai oleh Farid, Naim, Nazree, Shahrul The Blender Brother, GgBorhan, Hazeeq, Kamal+wife & Yus...berapa org tu...kira sendiri lah....hehehehe

Yuran pendaftaran dikenakan sebanyak RM 20.00 untuk setiap penyertaan. Ramai jugak yg menyertai Genting Ride 2014 ni, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Semua cukup, Marshall, Sweeper dan lain-lain.












Sunday, May 11, 2014

Ride It Jamboree Setia Eco 2014



http://rideitjamboree.blogspot.com/


Ride It Jamboree Setia Eco 2014 menawarkan kelainan dari lain-lain Jamboree. Ternyata ianya satu kayuhan yang menilai kekuatan kaki-kaki para peserta. Bagi kayuhan ini, The Phantom Crank hanya diwakili oleh 2 rider iaitu Farid & GgBorhan Long Seng. Namun, ada lagi 2 rider iaitu Yus & Naim yg menjadi pengiring bagi 2 rider hebat ini, kekekeke....

Tiba seawal pagi selepas subuh, terus bergerak ke Starting Point. Dan mcm biasa, kami mencari petak mula di depan, namun kali ini bermula di tengah. Permulaan pun mcm biasa, tiada apa yg istimewa, namun pengakhirannya amat istimewa apabila pertama kali dalam sejarah rider TPC tiba di garisan penamat hampir jam 2 petang. Bak kata rider tu, "Jamboree setia eco park bukan level aku. Huhuuu... last group before sweeper. Lemah badan dan jiwa. Huhuuu...", kekeke. Siapakah rider tersebut? Cakap banyak tak guna, jom kita layan gambaq habaq hang -->

*** Pictures Credit to Cycling Malaysia Magazine / Yusnizam Othman
*** Utk lihat lebih gambar, sila lawati --> https://www.facebook.com/groups/tpcrider/















Sunday, May 4, 2014

RideHouz Off Road Jamboree 2014










RideHouz Offroad Jamboree 2014 bertempat di KLIA bertarikh pada 04 May 2014. Kayuhan kali ini disertai oleh kami berempat (Farid, Fahmi, Naim & GgBorhan Long Seng). Sesudah subuh kami berempat bertolak dari Taman Pinggiran Cyberjaya menuju ke Gate 4, KLIA. Macam biasa sampai awal sebab nak duduk depan sekali, kekekeke.....

RideHouz ni merupakan kayuhan yang ok dan best. Trail nye tak lah menyukarkan dan juga boleh kayuh. Adalah 2-3 bukit yang menyukarkan tapi masih boleh kayuh. Cerita banyak tak guna jom kita layan gambo-gambo aksi rider kental The Phantom Crank -->

*** Credit to Cycling Malaysia Magazine / Cyclomotion / Huru Hara KLIA diatas gambar dibawah

The 4 of us






Starting semua pecut
Naim mara untuk membalas dendam

Sweeper TPC tidak kurang hebatnya

Hongeh yaw, janji pueh

I'm sexy beb....
Wajah-wajah ceria Gg Borhan

Dah mula pandang ke lain....
Berhenti dulu sebelum.....
Menolakkkk....wakakaka...
Syyy...sweeper TPC sedang sweep, sambil tangan berbalut...
TPC first Gold Medal Rider.....yahuuu