Saturday, November 29, 2014

Harian Metro MTB Jamboree, Asahan Melaka

Hanya Farid seorang selaku wakil TPC ke Harian Metro di Asahan Melaka memandangkan ahli-ahli lain sibuk dengan kerjaya dan hal ehwal yang lain. Namun beliau ditemani oleh rakan-rakan seperkayuhan yang lain seperti Kumar (Xtreme) & Ajis (IWR). Trail nya mak datok.....berbukit-bukit...tapi agak sempoi pemandangan yang ditawarkan....

**credit pictures to Cycling Malaysia Magazine, Cyclomotion, Harian Metro & Faizal Jiwabasikal

Posing bila sampai finishing, sebelum kaki krem....kekeke

Starting dgn penuh semangat

Cucuk jgn tak cucuk.....

Ajis dgn penuh konsentrasi...

Yeah, view yg penuh dgn dugaan...

Farid terbabass!!!

Nasib baik x jatuh, patah balik ke pangkal jalan...

Kumar pun nyaris xcident, kekeke

Konsentrasi?? Padahal tengah control nmpk cameraman, kekeke

Ini olang manyak kuat kayuh satu tangan...

Lagi aksi kayuh satu tangan...hmmm

Mara, mara & terus laju....

Overall 139, category 63, FD rosak & chainsuck kata Farid..

Sunday, November 23, 2014

Kayuhan Ceria Putrajaya Nov. 14

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah,  ahad lepas kami agak free. Pengerusi Kami encik Farid pulang ke kampung sempena cuti sekolah, lalu kami mengisi masa lapang dengan mengikuti fun ride kayuhan ceria Putrajaya yang berlangsung setiap ahad hujung bulan.


Kayuhan Kali ini kami di sertai oleh ahli yang telah lama agak menyepi iaitu anak buah naim dan abang beliau.

Jangan terperanjat, adik naim bukan kayuh tricycle ni. Tricycle ni cubaan sahaja. Ihsan dari geng Triad Putrajaya.
Meriah Betul Hazeeq.
Gambar sebelum mula kayuh. Ramai jugak menyertai event kali ni.. Manissss....
Jumpa lagi tahun depan!!

Pesanan penaja: Penutup acara kayuhan ceria putrajaya akan di adakan pada 21/12/2014. Sebagai penutup, peserta akan di kenakan bayaran sebanyak RM5. Akan ada godies beg dan t shirt kenangan. Hadiah cabutan bertuah pula akan di naikkan dari 30 hadiah ke 100 hadiah. Jom sertai beramai-ramai!

PS: Rahsia naim hebat panjat bukit tersebar.. :)

Saturday, November 22, 2014

Our Training Trail

Who Cares! Let's Ride....hehehe

Sabtu lepas kami kayuh menggunakan jalan biasa yang kami kayuh untuk sedikit training + nak test basikal rojak Fahmi. Trail kami meliputi kawasan kelapa sawit & pokok getah, yang juga meliputi uphill, downhill dan landai. Jom kita layannnnzzzz :-









Tayar Naim tercabut lalu tergolek. Fahmi kat belakang jatuh sebab mengelakkan Naim.


























Menghilangkan penat lelah di RNR Dengkil


Musim hujan, Air bertakung..














Bukit Sayur.




Jalan lama Dengkil - Banting