Selasa, 19 September 2017

Bukit Fraser Morning Ride

Pada Sabtu lepas bersamaan Hari Malaysia iaitu 16/09/2017, kami telah mengambil kesempatan cuti umum untuk cuba berkayuh menakluki Bukit Fraser. Kayuhan ini sebenarnya telah diaturkan oleh Tokey Danny, Pemilik Kedai Basikal Mobikes yang terletak di Putra Perdana, Puchong. Kayuhan kali ini terdiri daripada :-
1. Farid - The Phantom Crank
2. Danny - Extreme Riders
3. Sam - Titanium Team
4. Steven - Mobikes
5. Loh - Mobikes
6. Masri - Extreme Riders
7. Faizal - Extreme Riders
8. Abamm - Extreme Riders
9. Hairel - The Phantom Crank
10. Shawal - The Phantom Crank
11. Shahrin - Elbee
12. Mat E - DR2/LOL/Extreme Riders
13. Abg Ucop - League of Legends
Maka bermulalah kayuhan kami menuju puncak bukit Fraser. Jom layan gambo lu :-




Pagi-pagi lagi kami berkumpul di Restoran Mamak Baraketh Puchong untuk Sarapan Pagi. Kena sarapan la woii, gila tak sarapan nak kayuh memanjat bukit tuu...


Lebih kurang jam 08:00pagi kami tiba di lokasi, iaitu Kuala Kubu Baru. To be exact, Pejabat Pos Kuala Kubu Baru. Maka para peserta kayuhan bersiap sedia jentera masing-masing untuk kayuhan. Rupa-rupanya, pada hari yang sama, ada event kayuhan lain yang sedang berlangsung. Geng-geng HMR, Mountain Bikers & Pinky juga mengadakan kayuhan menaiki Bukit Fraser ni. Maka pagi tu mmg meriah ler dgn geng-geng Berbasikal...



Belum apa-apa lagi dah mendaki, umaiyaiii dakian yang pertama menuju ke Empangan dah hongeh bak kato orang nogori. Ponek weh mendaki, itu baru sampai Empangan. Patut ler ada daripada kami yang memulakan kayuhan dari Sg. Chilling. Tak aci betuii. Cerita seterusnya, layan ajelah gambo yang ade ye....kikiki

















Tudia, kayuh punya kayuh, alhamdulillah sampai jugak ke puncak. Tapi nak menyampaikan sampai ke puncak tu, hanya mereka-mereka yang kayuh ajelah tau cemana azabnya nak sampai keatas tuh. Hahaha..


Tengok lah cemana nak panjat tu, jenuh baq hang!!!

 Disertakan video Relive untuk rujukan sesiapa yang nak cuba kayuh naik ke Bukit Fraser :-
video

Rabu, 13 September 2017

Jentera Kami

Farid
Garion
Fuji Nevada 1.0
Ghost
Merida

Naim
Lerun Takeda
Exitway
Merida

Fahmi
Lerun Evo 10
Venzo Raptor 29
XDS Four32
KHS sixfifty 500

Yusnizam
Giant Talon

Kamal
Exitway

Adi
Speedgear

Azam
Louis Garneu

Naza
Fuji Nevada


Selasa, 12 September 2017

Relive Fire X Ride 2017 7th Edition 2017

Sebelum pulang, tangkap gambar depan nabila Chalet
Peserta

Muka tunggu lucky Draw sampai malam baq hang!

Gambar dengan sweeper baru kami.. 

Balik dari jambori, berendam pulak.. syok woo..

Last jamboree untuk XDS gold. lepas ni di rehatkan. 

The Phantom Crank Logo is here!

Gambar dengan logo.

Banyak gak kelab yg join ni..

Hajat x sampai nak masukkan nama dalam MBR

Farid dengan anak didiknya.. 

Elevation map 120Km

Terbaekkkk! next time jumpa lagi!
Fire X Ride 2017 7th Edition 2017 Jamboree

Isnin, 25 Julai 2016

Kayuhan Santai The Phantom Crank Thanks #LazadaMY

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada bulan puasa lepas, kebetulan Fahmi telah berkesampatan menyertai satu pertandingan #NikmatDiKongsiBersama yang di anjurkan oleh #LazadaMY. Hadiah pertandingan tersebut merupakan sebuah Action camera Foream X1. Action camera yang boleh di pakai ibarat cekak dahi memang ada gaya futuristik. Memandangkan hadiah di terima semasa bulan puasa, ni dah raya ni baru lah kami ada masa untuk mencuba uji gadget ni. Saksikan dan nilaikan sendiri..

Cantik kan? inilah dia #NikmatDikongsiBersama Sweeper.. Haha.. Terima kasih daun keladi +Lazada Malaysia