Wednesday, December 24, 2014

International MTB D'Paya Indah Wetlands 2014

International MTB D'Paya Indah Wetlands 2014 telahpun melabuhkan tirainya pada Ahad lepas. Farid, Fahmi & Naim tidak melepaskan peluang bagi menyertai Jamboree yang juga menandakan perjuangan The Phantom Crank setahun yang lalu...kekekeke. Ahli-ahli tahun lepas seperti GgLong Seng, Azam, Lan & juga Naim (kawan Lan) tidak kelihatan. Namun dengan semangat juang yang dimiliki para riders TPC, kami harungi jua jamboree ini bertiga (apada ayat nih...hihihihi...)

Bertolak ke lokasi sesudah Subuh, alhamdulillah kami masing-masing dapat port baik punya untuk starting Jamboree. Jom kita usha sikit gambo-gambo yg sempat kita snap pada hari kejadian tersebut :-

























Hampa tgk la dari langit gelap lagi kami dah ada kat starting line, sampai la langit cerah dok ada kat situ lagi, sampai menguap-nguap la aku....kekeke...punya lah nak dok depan tak mau jem punya pasai. Selain dari itu, kami juga ditemani dengan nyamuk-nyamuk Paya Indah (selama ni dok gigit buaya ngan badak sumbu), hari kejadian nyamuk-nyamuk tu makan sedap la, darah manusia...hahahaha. Jom layan gambo dalam trail pulak :-









Haaa...tu dia, mcm-mcm ado, gambo Fahmi ado, gambo Farid pun ado, tapi mano p gambo Naim, ntahlah dia malu kot, nampak cameraman je dia nyorok....dia mmg pemalu orangnya. Pantang nampak cameraman dia mesti nyorok, pasaiapa tak tau....kah kah kah...





Alhamdulillah di penghujung jalan, Farid berjaya menempatkan diri antara 19 penunggang basikal terpantas (Jamboree) pada kali ini, dan berjaya beroleh nombor 7 bagi kategori Men Junior Master. Yang lain-lain tu hampa tengok kat gambaq dah laa...penulis blog dah tak larat nak tulih banyak-banyak sebab hujung tahun banyak reja oiiii...(maap la naa, hujung tahun maklum sajalah noo....hihihi)

Sehingga berjumpa di coretan lain...peace no war....wassalam....