Tuesday, January 20, 2015

NS Nature MTB Jamboree 2015 (SE Series)

Tahun Baru 2015 telah pun bermula. Telah pun masuk hampir 2 tahun penubuhan kelab basikal TPC ini, hehehe...apalagi kita sembang Jamboree ler....kekeke..

Untuk tahun baru ini, NS Nature Jamboree, anjuran Perpatih Cycling Club telah pun diadakan pada 17 Januari 2015 dan menarik perhatian kami untuk menyertainya. Farid, Naim, Kamal, Fahmi & Yus telah pun menyahut cabaran yang diadakan di Seri Menanti, Kuala Pilah, Negeri Sembilan.
Pintu Gerbang Sri Menanti

Masjid tempat kami menunaikan Solat Subuh
Tiba dalam pukul 06.00 pagi, tanpa berlengah masa kami pun bersedia untuk menunaikan Solat Subuh. Alhamdulillah Masjid berdekatan je dengan tempat pelepasan. Segala urusan berjalan lancar pada pagi itu.
Kamal mengurut urat besi nya dengan WD-40...


Hajat dihati nak tapau Naim & Kamal...

Kamal ngantuk nak tido ke??

Lautan Rider-rider tegar...terbaikkk!!!

Naim buat latihan kemam....










Apa la yg korang intai ni ek?

Uishhh, brader ni taf betoiii....kekekeke



Konsentrasi bermulaaaa....


Sedikit gambaran di starting point pada pagi itu. Seawal 07.00 pagi kami telah pun berada disitu. Ok lah, dapat jugak lah tempat yg agak hadapan.











Wahh, walaupun hanya 26km sahaja yang disajikan, ianya merupakan satu trail yang menguji ketahanan para riders-riders tegar, hehehe....onroad & offroad sama rata 50%. Layan jugak fast trail ni.





Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Semuanya berpuas hati dengan trail yang disajikan. Semoga penganjur dapat menganjurkan lagi Jamboree hebat seperti ini di masa akan datang. Sekian wassalam...